Ihan Tuuliajolla - Suomirock-musikaali

Rock-musikaali sai ensi-iltansa 15.1.2014

Ihan Tuuliajolla - Suomirock-musikaali

Musikaali kertoo kaikkien aikojen rock-risteilystä. Tuuliajolla -kiertue oli joukko rock-konsertteja Saimaan rantakaupungeissa, yhtyeet purjehtivat Heinävedellä sisävesilaivalla kaupungista toiseen. Ensimmäinen Tuuliajolla tehtiin vuonna 1981 ja kiertueita järjestettiin 1980-luvulla yhteensä viisi.

Musikaalin pääosassa on maakuntalehden urheilutoimittaja Eino, joka joutuu tekemään juttua rock-risteilystä musiikkitoimittajan sairastuttua. Miten Eino selviää tehtävästään, hän kun on juppi, inhoaa rock-musiikkia ja haluaa mennä aikaisin nukkumaan? Kiertueella Eino kohtaa mm. Juicen, Martti Syrjän, Ismo Alangon ja Olli Lindholmin. Einon matkaa rock-muusikoiden seurassa kuitenkin helpottaa ihana laivaemäntä Tia-Maria.
Tuuliajolla -kiertueella seurataan suomalaisten rock-muusikoiden elämää ja keikkailua. Hulvaton laivamatka tehdään Suomen suvessa yhden viikon aikana. Einon juppimainen elämä ja arvomaailma mullistuvat laivamatkalla täydellisesti, eikä vähiten ihastuttavan laivaemännän ansiosta. Miten kiertueen manageri selviää rock-muusikoiden kanssa, entä laivan kapteeni? Mitä Eino ajattelee kohdatessaan Andy McCoyn, Armi Aavikon ja Dannyn? Musikaalissa kuullaan supersuosittujen Juicen, Hassisen Koneen, Eppujen ja Yön hittejä 80-luvun alusta.
Musikaalin suojelijoina toimivat legendaariset Yö-yhtyeen Olli Lindholm ja Epe Helenius.
 
Rooleissa:
Eino: Ari Myllyselkä / Jaakko Seppä
Tia-Maria: Ninni Martikainen 
Juice: JP Leppäluoto/Jussi Ojanen
Ismo Alanko: Erik ValkamaI Jussi Selio
Martti Syrjä: Lauri Tuohimaa(mm. Charon)
Olli Lindholm: Juha Kinnunen
Einon äiti, Hellä: Juha Kinnunen
Armi Aavikko: Ninni Martikainen
Danny: Juha Kinnunen 
Manageri, Kurppa: Tero Tanhuanpää
Epe Helenius: Jussi Ojanen
 
 
 
Tero Tanhuanpää: rummut
Jussi Ojanen: basso, kitara, laulu
Sami Tenhunen: kitara
Juha Kinnunen: koskettimet, kitara, haitari, rummut, taustalaulu
Risto Lassila: piano
 
Ohjaus: Petri Lairikko
Käsikirjoitus: Katariina Leino
 

 Pienennä
Pienennä